
Artık evde yapılan nefis poğaçaların kısa sürede bayatlaması sorunu ortadan kalkıyor! Şeflerin sır gibi sakladığı bir yöntemle poğaça hamuruna ekleyeceğiniz bir malzeme, poğaçalarınızın haftalarca taptaze kalmasını sağlayacak. İşte pratik ve etkili poğaça tarifi ve sırrı!
Ev yapımı poğaçalar genellikle tazeliklerini kaybederek hızla bayatlarlar. Fakat şeflerin kullandığı sır gibi saklanan bir yöntem bu sorunu ortadan kaldırıyor. Poğaça tarifinize ekleyeceğiniz sıradışı bir malzeme sayesinde poğaçalarınız haftalarca bayatlamadan dayanabilecek!
Poğaçalarınızın bayatlamasını önleyen sırlı malzeme: Ev yapımı poğaça tariflerinde süt yerine yoğurt eklemek bayatlamayı engelliyor! Poğaça hamurunu hazırlarken tarife süt yerine yoğurt eklemek, yoğurdun içerdiği vitamin ve faydalı bakteriler sayesinde poğaçalarınızın uzun süre tazeliğini korumasını sağlıyor.
Süper pratik mayasız poğaça tarifi: Aşağıda verilen nefis mayasız poğaça tarifi ile sadece 1 çay bardağı yoğurt ekleyerek poğaçalarınızın haftalarca bayatlamadan lezzetini korumasını sağlayabilirsiniz. İşte sırlı malzemeli poğaça tarifi:
– Yarım su bardağı sıvı yağ
– 1 adet yumurta
– 1 su bardağı yoğurt
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
– 4 su bardağı un
– 1,5 paket kabartma tozu
Poğaçanın hazırlanışı:
1. Un hariç diğer malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırın.
2. Ardından azar azar un ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
3. Hamurun üzerini kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
4. Hazır hale gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
5. Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin.
Bu pratik tarifle hazırlanan poğaçalarınız, yoğurt sayesinde haftalarca bayatlamadan taptaze kalacak. Kahvaltıda veya öğle atıştırmalığında afiyetle tüketebilirsiniz!