Prof. Dr. Canan Karatay, kaju hakkında önemli uyarılarda bulundu. Kendisinin bugüne kadar hiç kaju yemediğini belirten Karatay, yurt dışından gelen kajuların bromür gazıyla püskürtülmesinin oldukça tehlikeli olduğunu vurguladı. Mevsiminde ve yerel olarak üretilen ürünlerin daha sağlıklı olduğunu dile getiren Karatay, her şeyi mümkün olduğunca yerel ve mevsiminde tüketmemiz gerektiğini söyledi. Karatay, Brezilya cevizinin de çok tehlikeli olduğunu ve kajunun da yurtdışından geldiği için ilaçlı olduğunu belirtti. Kendisinin daha önce kaju yemediğini ve fındık, fıstık gibi yerel ürünleri tercih ettiğini ifade eden Karatay, memleketinde bulunan ceviz gibi sağlıklı alternatifleri tercih etmenin önemine değindi.