Eğer akşam yemeklerinde veya çay toplantılarında misafirlerinizi etkilemek istiyorsanız, bu tarif tam size göre! Pratik ve lezzetli kıymalı patates ezmesinin nasıl hazırlandığını detaylı bir şekilde ipuçları ve püf noktalarıyla anlattık.
Kıymalı Rulo Patates için Malzemeler:
– 5 adet patates
– 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
– Bir avuç maydanoz (isteğe bağlı)
– 2 adet yumurta
– Karabiber
Kıyma iç harcı için:
– 4 yemek kaşığı bitkisel yağ
– 400 gram kıyma
– 1 adet soğan
– 2 adet yeşil biber
– 1 adet kırmızı biber
– 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
– 1 su bardağı sıcak su
– 1 çay kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)
– 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
– Karabiber
Üzeri için:
– Rendelenmiş kaşar peyniri
Talimatlar:
1. Patatesleri soyun, yıkayın ve rendeleyin. Rendelenmiş patateslerin fazla suyunu sıkın ve uygun bir kaba alın. Karışıma rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın.
2. Patates karışımını parşömen kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yayın. Tepsiye yağ sürün ve önceden ısıtılmış 180°C fırının alt rafına yerleştirerek üstü kızarana kadar pişirin.
3. Bu arada kıyma dolgusunu hazırlayın. Soğanları ve biberleri ince ince doğrayın. Bir tavada bitkisel yağı ısıtın, soğanları ve ardından biberleri ekleyerek yumuşayana kadar soteleyin. Kıymayı ekleyin ve kızarana kadar pişirin. Domates salçası, sıcak su, baharatlar ve tuzu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
4. Patates tabakası güzelce kızardıktan sonra fırından çıkarın. Hazırlanan kıyma dolgusunu patateslerin üzerine eşit şekilde yayın. Parşömen kağıdını kullanarak patatesi uzun kenardan yuvarlayarak bir kütük oluşturun.
5. Son olarak rulo patatesin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimlemeden önce biraz soğumasını bekleyerek servis yapın. Afiyet olsun!